Musea

Elk bezoek aan de stad kan uitgebreid worden met een bezoek aan een historisch gebouw of museum voor of na de wandeling. De tijd die men in het museum doorbrengt moet worden opgeteld bij die van de wandeling. De kosten van een bezoek aan een museum zijn meerkosten. U kunt uw arrangementen zelf samenstellen en de afspraken direct maken via de bij de onderdelen genoemde websites of e-mailadressen.
In het overzicht, links, kunt u een keuze maken uit andere mogelijkheden die u kunt combineren met een stadswandeling.

Museum Maassluis
Zuiddijk 16.

Er is een vaste opstelling te zien van de historie van Maassluis. Daarnaast zijn er wisselende tentoonstellingen over actuele Maassluise onderwerpen of moderne kunst. afb wand histmon 04In het Museum Maassluis komen moderne beeldende kunst en de geschiedenis van Maassluis elkaar tegen onder een dak. Het museum bezit zowel een historische collectie van en over Maassluis als een collectie Nederlandse figuratieve kunst van de 'generatie van 1900'. In deze beeldende kunst-afdeling staan kunstenaars als Jan van Heel, Jeanne Bieruma Oosting en Otto B. de Kat centraal. Vanwege deze gemengde collectie kun je stellen dat het Museum Maassluis meer biedt dan een gemiddeld streekmuseum. Beide collecties van het Museum Maassluis worden in afwisselende tentoonstellingen gepresenteerd en soms zelfs geïntegreerd. Daarnaast besteedt het Museum Maassluis aandacht aan beeldend kunstenaars uit de regio Rijnmond.Een belangrijke taak van het Museum ligt in de educatie. Per jaar worden twee of meer educatieve projecten bij tentoonstellingen uitgevoerd. Een terugkerend educatief project is 'het Kindermuseum', waarin kinderen kunnen ervaren wat er bij komt kijken om een museum te beheren en een tentoonstelling te maken.
Een bezoek aan het Museum Maassluis is dus altijd een aangename verrassing. Geopend van dinsdag tot en met zondag van 14.00 tot 17.00 uur. Voor de actuele agenda bezoekt u de website.

http://www.museummaassluis.nlNationaal Sleepvaart Museum
Hoogstraat 1.

afb wand musea 02Wie alles wil weten over de sleepvaart kan zijn hart ophalen in het Nationaal Sleepvaart Museum in Maassluis. Het is gevestigd in het voormalige Raadhuis (uit 1676). Naast wisselende exposities over slepers en zo ongeveer alles wat met sleepvaart te maken heeft, is er een permanente tentoonstelling met o.a. schitterende modellen. Verder beschikt dit museum over een uitgebreid aanbod met film- en dvd-materiaal. Geopend van dinsdag tot en met zondag van 14.00 tot 17.00 uur. Voor de actuele agenda bezoekt u de website.

http://www.nationaalsleepvaartmuseum.nl/

 

 

 

 

A0710.jpg

HVM ook op FaceBook

Go to top