September

1. Maasdelta start met voorbereidingen sloop

Woningcorporatie Maasdelta start vandaag met de voorbereiding van de sloopwerkzaamheden van de flatgebouwen aan de Guido Gezellestraat en de G.A. Brederolaan in de wijk Sluispolder-West.

1. Nieuwe krant met oud nieuws

Vanaf vandaag verschijnt er een nieuwe gratis krant in het Westland, Midden-Delfland, Maassluis en Hoek van Holland De titel luidt WestlandToen en verschijnt iedere twee weken op dinsdag.

3. Prorail moet vergoeding aan Maassluis betalen

De gemeente Maassluis heeft een jarenlange rechtszaak tegen Prorail gewonnen, het bedrijf moet een vergoeding van circa 336.000 euro betalen. De zaak betreft de aanleg van de spoortunnel bij de nieuwe wijk Het Balkon.

4. Maassluis investeert in polderlandschap Midden-Delfland via het Groenfonds

Gemeente Maassluis gaat deelnemen aan het Groenfonds Midden-Delfland. Aanleiding voor deelname is het nieuwe woongebied Wilgenrijk gelegen bij het veenweidelandschap van Midden-Delfland.

8. Begin van de sloop woningen Sluispolder-West

De voorbereiding voor de ontmanteling en afbraak van de flat in de Guido Gezellestraat is vandaag begonnen.

9. College Maassluis wil noodopvang vluchtelingen opzetten

Het college van burgemeester en wethouders onderzoekt de mogelijkheid tot het creëren van een noodopvang voor vluchtelingen in een pand in de stad. Dat liet burgemeester Koos Karssen weten.

9. Modelwoning energiebesparing geopend voor bewoners Oranjewijk

Wethouder Sjef Evers en vestigingsmanager Frank van der Plas van Maasdelta hebben vandaag een modelwoning aan de Prins Mauritsstraat geopend met betrekking tot energiebesparing.

11. Viering start bouw en officiële handeling Het Balkon van Maassluis

Op de bouwplaats van de tien Karveel woningen aan Het Lage Licht werd een officiële handeling verricht. Wethouder Arnold Keijzer van de gemeente Maassluis metselde, samen met kopers Vincent van den Berg en Jeanine Husslage, de eerste steen.

12. Kunst tussen Maassluis en Vlaardingen

Op de Open Monumentendag zaterdag 12 september is er een landelijk alternatief voor het bezoeken van de monumenten in de binnenstad van Maassluis: de Kunst & Ambacht Route.

 12. Culturele Prijs van Maassluis naar stadsbeiaardiers en KCA

Stadsbeiaardiers Gerard de Waardt en Jan van der Zwart hebben evenals de Kunst en Cultuur Academie, dat dit jaar 50 jaar bestaat, dit jaar de Culturele Prijs van Maassluis gewonnen. Dat werd zaterdag bekend tijdens Open Monumentendag.

16. Prinsjesdagontbijt op 16 september 2015 vanaf 7.15 uur

Het tweede Maassluise Prinsjesdagontbijt is gehouden. Het stimuleren, ondersteunen en activeren van mensen met afstand tot de arbeidsmarkt, de ontwikkeling van onderwijs in Maassluis en omgeving en de lokale economie stonden centraal tijdens dit ontbijt.

17. Nieuwe naam voor Vlietland-ziekenhuis en polikliniek

Door de fusie tussen het Rotterdamse Sint Franciscus Gasthuis en het Schiedamse Vlietland Ziekenhuis hebben de locaties een andere naam. Het Schiedamse ziekenhuis heet nu ‘Franciscus Vlietland’, de polikliniek in Maassluis heet voortaan ‘Franciscus Maassluis‘.

17. Begin sloop buitenplint winkelcentrum Koningshoek

Na de feestelijke opening afgelopen zomer van de vernieuwde passage in Winkelcentrum Koningshoek, is nu met de sloop van de buitenplint begonnen.

18. Een gratis kijkje bij het Jeugdtheaterhuis

Vandaag organiseert het Jeugdtheaterhuis open lessen in Maassluis in Theater Koningshof. Het Jeugdtheaterhuis biedt activiteiten voor kinderen tussen de 4-18 jaar.

19. Maeslantkering: Succesvolle Sluiting 2015

Rijkswaterstaat heeft vandaag opnieuw en met succes de jaarlijkse werking van de Maeslantkering en de Hartelkering getest.

19. Vluchtelingenopvang in de Olympiahal

De gemeente Maassluis treft voorbereidingen voor crisisopvang van vluchtelingen in de Olympiahal. In de hal aan de Rozenlaan worden maximaal tweehonderd slaapplaatsen ingericht.

21. Een groep van ongeveer 200 vluchtelingen arriveert vandaag,

Een groep van ongeveer 200 vluchtelingen arriveert vandaag in de Olympiahal aan de Rozenlaan. In de hal krijgen de vluchtelingen te eten, een slaapplek en als ze dat nodig hebben medische verzorging.

22. Gewijzigd bouwvolume locatie Noorddijk-Geerkade

Het college van Maassluis heeft ingestemd met een gewijzigd bouwvolume voor de locatie Noorddijk-Geerkade, het perceel naast de Schansbrug. Het nieuwe bouwvolume is aanzienlijk smaller.

23. Aldi opent filiaal in de Koningshoek

Winkelketen ALDI opent vandaag haar nieuwe filiaal aan de Koningshoek. De nieuwe winkel is goed bereikbaar en biedt ruime gratis parkeergelegenheid.

23. Nieuwe kademuur aan de Noordgeer

De oude kademuren aan de Noordgeer worden geheel vervangen door nieuwe muren, dat heeft het college van B en W besloten. De werkzaamheden aan de kademuur werden in juni stilgelegd op basis van ’aanvullende en niet voorziene problemen’.

24. Brandweerpost Maassluis neemt nieuwe tankautospuit in gebruik

Blusgroep Maassluis van Brandweer Rotterdam-Rijnmond neemt een nieuwe tankautospuit in gebruik, een volgende stap met het vervangen van de tankautospuiten en combivoertuigen.

24. Minister tekent besluit Blankenburgtunnel

Minister Schultz Van Haegen (VVD) zette vandaag haar handtekening onder het ontwerptracébesluit en de bestuursovereenkomsten Blankenburgverbinding. De plannen voor de Blankenburgverbinding zijn nagenoeg gereed.

26. Postuum oorkonde Marc Cornelissen

Op 29 april 2015 kwam Maassluizer Marc Cornelissen in het poolgebied om het leven, samen met expeditiegenoot Philip de Roo. Marc was iemand die zich met hart en ziel heeft ingezet voor onderzoek naar de opwarming van de aarde. Hoe waardevol zijn werk was, blijkt uit het feit dat hij kort voor zijn overlijden bij Koninklijk Besluit is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

27. Buurtdag Burgemeesterswijk

Vandaag nodigen de Marokkaanse Moskee Ibrahim, de Stichting Ummah Wahidah en Welzijn E25 alle bewoners van de Burgemeesterswijk uit om elkaar te ontmoeten en deel te nemen aan verschillende activiteiten die in het kader van de Buurtdag worden georganiseerd.

29. Eigendomskwestie Monstersche Sluis ten einde

De eigendomskwestie rond de Monstersche Sluis is ten einde. Zowel de gemeente Maassluis als het Hoogheemraadschap van Delfland voelen zich beide verantwoordelijk voor de sluis.

30. Breicafé De Waker organiseert de Breimarathon

Als opwarmertje voor de Furieade 2015 is er op vandaag een Breimarathon in Grand Café De Waker, aan de Markt. De breisters willen gesponsord worden en het breiloon dat ze tijdens de breimarathon ophalen is bestemd voor de Stichting Monstersche Sluys.

 

 

 

73-02.jpg

HVM ook op FaceBook

Go to top