Per jaar Per maand Per week Vandaag Zoeken Ga naar maand
Historische avond
Donderdag 06 April 2017, 20:00
Hits : 903
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Contact Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 

Donderdag 6 april, 20.00 uur, Theater Koningshof, Uiverlaan 20 Maassluis

*De Strijd van Maassluis

Eindelijk is het dan zover, de laatste twee afleveringen van De Strijd van Maassluis zijn gereed. Op donderdag 6 april om 20.00 uur worden deze twee delen vertoond voor het grote publiek. Eerder kwamen al de delen De Strijd om de Onafhankelijkheid, om het Geloof en op het Water voorbij, maar nu gaan we kijken naar iets heel anders.

Aflevering 4, De Strijd om de Vrijheid gaat over hoe Maassluis de Tweede Wereldoorlog door is gekomen. Over de hongerwinter, de Geuzen, het bombardement en het fluitincident.

De slotaflevering, De Strijd om de Ruimte, gaat over hoe het dorpje uitgroeide tot een stad. Want dat dit niet zomaar ging, staat vast. Van een gifwijk op havenslib tot bouwen in de buurgemeente.

* Romeinen? Niet in mijn achtertuin! Of toch?

Na de pauze volgt een lezing over enkele jaren geleden uitgevoerd archeologisch onderzoek in de Dijkpolder en gaat de presentator in op het landschap, hoe het gebied er vroeger uitzag en wat er allemaal gebeurde. Wat deden de bewoners in de IJzertijd en in de Romeinse tijd in het Wilgenrijk? Er zijn sporen van landbouw en bewoning gevonden. Niet alleen Maassluis komt aan de orde, maar ook wat de Romeinen langs de Maas hebben volbracht zoals de inrichting van het landschap, de aanleg van wegen en kanalen en hun houding ten opzichte van de Cananefaten die eveneens in het drukke kustgebied woonden.

U bent van harte welkom op 6 april a.s. in Theater Koningshof, Uiverlaan 20, Maassluis. De avond begint om 20.00. Vanaf 19.30 is de zaal open.

De toegang is voor iedereen gratis.


Locatie Koningshof
a3389.jpg

HVM ook op FaceBook

Go to top