April

1. Benoeming Nieuwe Rekenkamercommissie Maassluis

Op 31 maart 2015 heeft de gemeenteraad de nieuwe leden van de Rekenkamercommissie benoemd. Dit is een onafhankelijke commissie die de gemeenteraad ondersteunt bij haar controlerende taak.

4. Maassluizer categorie winnaar Freelancer of the Year 2015

Remco de Vos uitgeroepen tot categorie winnaar van de Freelancer of the Year Awards 2015 en behoort daarmee tot de 10 beste ZZP'ers van Nederland.

7. Waterplas Avonturis wordt deels gedempt

Een deel van de waterplas in natuurspeeltuin Avonturis wordt gedempt en krijgt een alternatieve inrichting. De plas blijkt namelijk een ideale biotoop voor ongewenst bacteriën.

7. Onthulling herinnering 400 jaar Maassluis 'Glas in loodraam'

In de foyer van het stadhuis is een speciaal glas-in-loodraam onthuld, gemaakt door Dineke Meijen als herinnering aan het 400 jarig jubileum van Maassluis als zelfstandige gemeente in 2014.

7. Reconstructie van de Laan 1940-1945 gestart

De reconstructie van de Laan 1940-1945 is vandaag gestart met als doel een betere verkeer doorstroming en een groenere uitstraling en moet leiden tot 'Stadsboulevard van Maassluis'.

10. Eerste exemplaar prentenboek over pesten 'Belle' uitgereikt

Het eerste exemplaar van het prentenboek 'Belle' is uitgereikt. Het prentenboekje is geschreven en geïllustreerd door Caroline Boon van de Westhoek en behandelt het onderwerp pesten.

11. Herdenking gevallenen op zee

Burgemeester J.A. Karssen legt een krans bij het Maritiem Monument aan de Govert van Wijnkade ter herdenking van alle gevallenen op zee. Het monument van Hans Blank werd in 2007 onthuld.

11. College van B en W geen voorstander gaswinning langs gemeentegrens

De kans op bodemdaling en bevingen is aanwezig zoals ook gebleken bij gaswinning in Groningen. Wachten is op de Milieueffectrapportage en bevindingen van het Hoogheemraadschap van Delfland.

13. Bureau Berenschot presenteert het rapport 'Feitenonderzoek Koningshof'

Oud-wethouder H. Eitjes heeft zich niet gehouden aan de gedragscode bestuurlijk integriteit. Hij heeft het college van B&W niet gemeld dat zijn broer Pim Eitjes, voorzitter van de gesubsidieerde Theater Koningshof, uitbetaald werd via het bedrijf van de oud-wethouder.

13. Putdeksel met een afbeelding van Willem-Alexander en Máxima weer terug

Na de herinrichting van de Markt verdween het fraaie putdeksel met een afbeelding van Willem-Alexander en Máxima. Het deksel ligt nu als blijvende herinnering weer 'op straat', naast het Douanehuisje aan het begin van de Koning Willem-Alexander boulevard.

14. Crematorium op begraafplaats langs het Scheur (Nieuwe Waterweg)

Op de nieuwe openbare begraafplaats langs de Nieuwe Waterweg komt een crematorium. Het wordt ondergebracht in de gemeentelijke aula.

22. Huub Eitjes niet langer welkom bij VVD Maassluis

Voormalig wethouder Huub Eitjes is na het rapport naar de integriteitkwesties rond het dossier Koningshof niet langer welkom binnen de fractie van de VVD in Maassluis.

22. Nieuw botenbord Natuurspeeltuin Avonturis

Er is weer een botenbord op natuurspeeltuin Avonturis nadat het vorige door vandalen werd vernield Op het bord staan afbeeldingen van de meest voorkomende boten die in de Nieuwe Waterweg varen.

23. Waterweg Stimuleringsprijs 2015

Vandaag de aftrap voor de Waterweg Stimuleringsprijs. Deze prijs van € 15.000 honoreert een idee of voorstel voor een kunst- of cultuurproject in de regio Waterweg Noord, deze ging vorig jaar naar Bas Booister voor zijn filmproject 'De strijd van Maassluis'.

24. Koninklijke onderscheidingen voor Maassluizers

Tijdens de Lintjesregen waarop mensen een Koninklijke onderscheiding ontvangen voor hun bijzondere verdiensten voor de maatschappij kregen 13 personen uit Maassluis een lintje uitgereikt door burgemeester Karssen.

29. Waternetsteiger tijdelijk buiten gebruik

De Waternetsteiger aan de Burgemeester van der Lelykade is voor groot onderhoud en een schilderbeurt naar Scheepswerf De Haas Maassluis. Een tijdelijke opstapplaats op de Waternetroute is de Maassluise buitenhaven.

30. Erespeld der Gemeente Maassluis voor Gertjan van de Velden bij presentatie van zijn boek Wandelen door Maassluis '40-'45'

Voor zijn verdiensten op cultureel en historisch gebied kreeg hij deze opgespeld door burgemeester Karssen. Tijdens de Historische Avond van de HVM gaf hij tevens een lezing over de oorlogsjaren van Maassluis zoal deze ook in zijn boek Wandelen door Maassluis '40-45' worden beschreven.

 

 

a3462.jpg

HVM ook op FaceBook

Go to top